VELDEMAN BEDDING

Als bedrijf dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel draagt, zijn wij al gedurende verschillende jaren actief bezig om de doelstellingen rond dit MVO op allerlei domeinen in ons bedrijf te implementeren.

  • Wij werken samen met enkele scholen, zoals TISM in Bree, ATLAS in Genk en BUSO Limburg.
  • Wij doen actief en continue aan motivatiebeleid bij de medewerkers om zo niet enkel de betrokkenheid tussen de mensen onderling, maar ook de betrokkenheid tussen medewerkers en het product dat er gemaakt wordt te verhogen.
  • Wij hechten als familiaal bedrijf veel belang aan de contacten met de medewerkers en er worden vanuit onze personeelsvereniging, die werkt met vrijwilligers, activiteiten georganiseerd zoals een fietstocht, jaarlijks een BBQ, een sinterklaasfeestje voor de kinderen ed.
  • Op vlak van ergonomie brengen wij, in samenspraak met de medewerkers, regelmatig verbeteringen aan om zo het werk minder belastend en zo aangenamer te maken.
  • Ook hebben wij glijdende werkuren ingevoerd om tegemoet te komen aan de veranderende thuissituaties.
  • Onze ambitie is om een Duurzaam Bedrijf te worden tegen 2030. Dit vergt uiteraard een zeer grote omschakeling  die in fases dient te gebeuren. Wij zijn actief bezig met afvalverwerking, we hebben led-verlichting ingevoerd, we zijn bezig om Circulaire producten te maken en zijn nu zover dat wij het eerste volledig herbruikbare bed kunnen produceren.
  • Onze productie en de aankoop van materialen is hoofdzakelijk op de Belgische markt gericht.

In dit kader vonden wij het dan ook belangrijk om in te gaan op de vraag van Autinet rond vakantiewerk. Deze zomer hebben wij een eerste jongere met ASS vakantiewerk kunnen aanbieden. Het resultaat was zowel voor de jongere zelf als de betrokken medewerkers zeer positief. Wij gaan dan ook in de toekomst zeker verder om deze samenwerking uit te bouwen.