Wie zijn we

Gijs Geuns

Al meer dan 10 jaar timmer ik op mijn eigen manier aan mijn toekomst. Met de hulp van mijn (auti)coach en mijn directe omgeving heb ik een goede basis kunnen leggen om als autodidact mijn dromen na te streven en me sterk te maken hoe ik deze wil realiseren.

Eén van die dromen is andere jongeren met autisme een helpende hand te reiken om hen een toekomst op de arbeidsmarkt te laten uitbouwen. Daarom ben ik blij dat we met de VZW Autinet hier het netwerk voor kunnen ontwikkelen.
Ik wil mee helpen zoeken naar ondernemers die zich herkennen in de visie van VZW Autinet en hen overtuigen van de troeven die deze jongeren te bieden hebben

Hendrik Geuns

Als ouder ben ik reeds meerdere jaren van heel nabij betrokken bij de zoektocht van jongeren en jong volwassenen met autisme met een normale begaafdheid naar een correcte en waardige plaats in “onze” maatschappij.

Onze ervaringen in die zoektocht naar onderwijs en tewerkstelling wil ik aanwenden om andere jongeren met dezelfde problematiek een stuk mee op weg te zetten.
Ik heb geleerd dat het belangrijker is iemand te beoordelen op basis van zijn talenten dan te focussen op de tekortkomingen. Met VZW Autinet willen we daarom met jongeren aan de slag om hen vooral zelf te laten ontdekken waar ze goed in zijn, zodat we hen op weg kunnen helpen naar eerste werkervaringen.

Elke werkervaring geeft een meerwaarde, geeft groeikansen en zorgt voor een meer gerichte keuze in de toekomst.

Philip Willems (Freelance medewerker)

Als (auti)coach zie en merk ik al jaren dat jongeren op zoek gaan naar wie ze zijn, ze willen erbij horen en evenveel kunnen als anderen. Maar hoe gaan ze op zoek naar hun talenten, hoe kunnen ze ervaring opdoen als ze belemmeringen ondervinden in dit zoekproces? Vaak blijft het dan met woorden en camoufleren ze hun belemmeringen.

Daarom wil ik als (auti)coach hen helpen/ondersteunen in dit proces door een schakel te zijn tussen hen en de bedrijfswereld. We willen via Autinet zoveel mogelijk jongeren helpen met het zoeken naar een vakantiejob zodat ze zichzelf kunnen ontdekken door ervaringen op te doen.

Voor meer feedback over de ervaringen van Philips coaching kan je terug vinden via de link